Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Votare „cu dragoste” în noul Consiliu Local de la Porumbeşti
Florin Răchitan  - Marti, 14 Decembrie 2010

După ce vechiul Consiliu local al comunei Porumbeşti a fost desfiinţat deoarece aleşii locali nu s-au prezentat la nici o şedinţă timp de trei luni consecutiv, marţi s-a reunit în şedinţa de constituire noul consiliu format în urma alegerilor recente.

Şedinţa a fost presărată cu momente demne de opera lui Caragiale şi puţin a lipsit să ajungă şi în presa centrală ca model de „cultură” a unor aleşi locali dintr-o comună din colţul ţării.

 

În noul mandat au ajuns în Consiliul local şapte UDMR-işti, doi PDL-işti, un liberal şi un independent şi cu toţii au depus jurământul în faţa şefului Biroului Juridic al Prefecturii, Eugen Chioran. El a fost cel care l-a „salvat” pe decanul de vârstă, PDL-istul Alexa Barany, care a intrat în încurcătură în momentul în care, potrivit cutumei, trebuia să citească documentele oficiale în calitate de preşedinte de şedinţă.

 

Sesizând faptul că alesul partidului portocaliu are probleme cu alfabetul, reprezentantul Prefecturii, Eugen Chioran, a preluat conducerea şedinţei până la alegerea unui preşedinte, justificând această decizie prin nevoia de „operativitate”.

 

A urmat alegerea viceprimarului, moment care a luat cam pe nepregătite conducerea Primăriei, deoarece nu aveau o urnă în care să fie introduse buletinele de vot. Situaţia a fost salvată de secretara blondă a comunei, care a găsit în biroul ei o pungă de cadouri cu inscripţia „Cu dragoste”, pe care a folosit-o în loc de urnă, după ce reprezentantul Prefecturii şi-a dat acordul.
 

 

UDMR-istul Karasz Endre a fost ales viceprimar cu majoritate de voturi, după care noii consilieri locali l-au felicitat, ciocnind câte un pahar de vin de Halmeu.

2017 vizite
Distribuie pe